Drugi vikend v avgustu (09.08.2013 - 11.08.2013) se je v Weissensee odvijal 50. Blumenfest in 700. obletnica okrožja. Gre za zelo priljubljeno praznovanje, ki ga vsako leto obišče več kot 100.000 ljudi.
Prikaži večji zemljevid
Okrog jezera in po Berliner Allee je organizator postavil številne štante, kjer je bilo možno kupiti marsikaj.
Našla sva celo kaktuse... :)
...in časovni stroj. :)
Na travniku ob jezeru sva si ogledala trening sabljačev.
Zelo dobro je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše. Lahko so si izbirali številne aktivnosti.
Seveda je bilo možno dobiti tudi kaj za pod zob. Na žaru so se cvrle klasične nemške jedi.
Ponudba pa je obsegala tudi bolj vzhodno kulinariko, predvsem madžarske specialitete. Tako sva si lahko ponovno ogledala pripravo langosa.
Seveda nisva mogla samo gledat, malo sva mogla razvajati barbončnice. Levi langos je s cimetom in sladkorjem, desni pa s kislo smetano, sirom in začimbami.
Tako izgleda priprava madžarske sladice kalacz. Najprej se testo navije okoli držala.
Nato se malo razvalja in peče nad žrjavico.
Ko je pecivo pečeno, se ga povalja po željenem okusu: mandlji, kokosova moka, cimet, sladkor...
Ob jezeru je bil tudi oder z živo glasbo.
Na koncu nama ni preostalo drugega kot se zlekniti na stole in uživati v preostanku dneva.
Lep pozdrav,
Jerneja & Boris
Prikaži večji zemljevid
Okrog jezera in po Berliner Allee je organizator postavil številne štante, kjer je bilo možno kupiti marsikaj.
Našla sva celo kaktuse... :)
...in časovni stroj. :)
Na travniku ob jezeru sva si ogledala trening sabljačev.
Zelo dobro je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše. Lahko so si izbirali številne aktivnosti.
Seveda je bilo možno dobiti tudi kaj za pod zob. Na žaru so se cvrle klasične nemške jedi.
Ponudba pa je obsegala tudi bolj vzhodno kulinariko, predvsem madžarske specialitete. Tako sva si lahko ponovno ogledala pripravo langosa.
Seveda nisva mogla samo gledat, malo sva mogla razvajati barbončnice. Levi langos je s cimetom in sladkorjem, desni pa s kislo smetano, sirom in začimbami.
Tako izgleda priprava madžarske sladice kalacz. Najprej se testo navije okoli držala.
Nato se malo razvalja in peče nad žrjavico.
Ko je pecivo pečeno, se ga povalja po željenem okusu: mandlji, kokosova moka, cimet, sladkor...
Ob jezeru je bil tudi oder z živo glasbo.
Na koncu nama ni preostalo drugega kot se zlekniti na stole in uživati v preostanku dneva.
Lep pozdrav,
Jerneja & Boris
No comments:
Post a Comment