Tuesday, July 3, 2012

Floating Bangrock

Še zadnjič se oglašava iz Tajske. Tako hitro je minilo. :-( Iz mesta Khao Lak sva preko letališča v Phuket-u odletela nazaj v Bangkok. Tu sva si že v naprej rezervirala hostel, istega kjer sva bila že na začetku. To je bil eden boljših, če ne celo najboljši hostel do sedaj, na vseh potovanjih.








Poslednje trenutke na Tajskem sva izkoristila za ogled plavajoče tržnice v Amphawi.. Med potjo sva bila priča riževim poljem.


Plavajoča tržnica je bila na zahodnem delu predmestja Bangkoka. Zato je vožnja trajala približno eno uro v eno smer. Ko sva prispela, sva se vkrcala v zelo ozek čoln, dobila hipsterskega voznika in že se je začela dirka po ozkih kanalih.




Z adrenalinsko vožnjo smo prispeli do prvih tržnic.


Seveda brez tekmovanja, nevarnih prehitevanj in nasploh izkazovanja pa ni šlo.


Naslednja postaja je bila farma kokosovega sladkorja. Tu so nam pokazali celotno proizvodnjo od sadeža do sladkorja.




In še najboljši del farme, poskušanje.



Odpluli smo naprej in srečali celo paleto začimb.


In nato vstopili v pravo plavajočo tržnico.






Po opravljeni plovbi sva se vrnila v hostel. Ker sva morala zapustiti sobo, sva spakirala in vzela nahrbtnike ter jo mahnila še na zadnjo Tajsko "pustolovščino".






Žal sva bila primorana zapustiti Tajsko, ker naju je čakal polet domov. Na Tajskem sva izkusila skoraj vsa prevozna sredstva: mednarodni let (prihod in odhod), lokalni let (Chiang Mai - Phuket in Phuket - Bangkok), plovbo na morju (potapljanje), plovbo na reki (plavajoča tržnica), taksi (prevozi po Bangkok-u), metro (prevozi po Bangkok-u), avtobus (Bangkok - Pak Chong), pickup (Pak Chong - Khao Yai), vlak (nočni vlak Pak Chong - Chiang Mai), vlakec (nočni safari) in skuter (Chiang Mai).
Po tem potovanju sva polna novih izkušenj, spoznanj in predvsem idej za naslednja potovanja.

Še zadnjič lep pozdrav iz Bangkok-a,
Boris & Jerneja

No comments:

Post a Comment