Saturday, May 18, 2013

Uradna otvoritev tekaške sezone: 33. MTS

Leto dni je naokoli in ponovno sva se odpravila na Maraton treh src, letos že 33. po vrsti, zaradi česar je najstarejši maraton v Sloveniji in med najstarejšimi v centralni Evropi. Bi bilo pa res škoda, da bi ga zamudila.



Da bi združila prijetno s koristnim, sva se ponovno odločila, da rezervirava vikend paket v termah. Letos sva se odločila za Hotel Diana v Murski Soboti, kjer sva uživala v čofotanju v bazenu in savnah.


Večer pred maratonom sva posladkala s tradicionalno prekmursko gibanico v slaščičarni Hotela Diana. Po pričakovanjih je bila odlična. V hotelu so upravičeno ponosni nanjo.


Nastopil je Dan D. Zjutraj sva se navdušena zbudila, pojedla zajtrk in odpravila na prireditev.


V Radencih se organizatorji vedno zelo potrudijo in naredijo iz maratona celo prireditev, ki je zanimiva tako za tekače kot tudi za gledalce. Športniki si lahko kupimo športno opremo in dodatke ter razne športne napitke, gele in praške, medtem ko lahko gledalci uživajo v dobri hrani in pijači, godbi in nastopih na odru.




Vreme je bilo tudi letos super. Že ob 9h zjutraj nas božalo toplo sonce. Proga je bila speljana po levem in desnem bregu reke Mure. En krog (polmaraton) je znašal 21 km, kar je bilo za najino uradno otvoritev tekaške sezone čisto dovolj. Bolje pripravljeni tekači in predvsem bolj pogumni, pa so odtekli 2 kroga, kar je zneslo 42 km - čisto pravi maraton. Vzdušje na tekaških prireditvah je vedno fenomenalno. Adrenalin se čuti v zraku, vsi tekači pa navdušeno čakamo na strel, da se lahko poženemo na preiskus s samim sabo. Ob progi domačini veselo navijajo za nas in nam s tem vlivajo dodatno in včasih tudi potrebno energijo. Ob progi je na vsakih nekaj kilometrov okrepčevalnica, kjer si tekači malo odžejamo z vodo ali športnimi napitki. Na voljo pa so tudi sladkorne kocke, limone, pomaranče, banane in gobice prepojene z vodo za brisanje potu. Najboljši del proge pa so zagotovo tuši. Ni nič boljšega, ko sem med tekom po razbeljenem asfaltu in pod vročim soncem poženeš skozi tuš. In potem končno nastopi - cilj.


Ko stečeš v ciljno ravnino, takoj pozabiš na bolečino in vročino in veš, da je bilo vse vredno. Za nagrado in trud pa te v cilju čaka še spominska medalja. Nasmehi in ponos na obrazih tekačev so preplavili Radence. Neprecenljivo!


Tiste, ki so pa prepočasi tekli, je pa doletela drugačna usoda.


Lep pozdrav iz Radencev,
Jerneja & Boris

No comments:

Post a Comment