Friday, October 18, 2013

7946 in 5650 v kampu

V jutranjih urah sva priletela v glavno mesto Nizozemske.



Ko sva končno osvojila sistem javnih prevozov v Amsterdamu, sva z lahkoto našla svoj hostel. Le ta leži na južnem delu mesta. Takoj sva ugotovila, da gre pravzaprav za kamp, ki ima postavljene statične hišice z ležišči. Proti doplačilu sva lahko spala v ogrevani hišici.





V kampu so bile seveda skupne kopalnice in stranišča. Kar pa je najbolj zanimivo, da tuši delujejo na žetone. En žeton stane 1 evro in v zameno za ta žeton teče iz tuša mlačna voda naslednjih 6 minut. Zato je bilo umivanje prav posebna izkušnja, ker nikoli nisva točno vedela koliko časa bo voda še tekla.

Da vse se lahko dobro najedla je poskrbela dotrajana, a dobro opremljena skupna kuhinja z jedilnico.


Amsterdam bo letos prizorišče najinega vrhunca tekaške sezone, saj greva na 38. Amsterdamski maraton. Zato sva se takoj po kosilu opravila po štartne številke na glavno prizorišče, olimpijski stadion. Ob prihodu na stadion sva bila osupla nad velikostjo dogodka. Po vseh ulicah okrog stadiona so se valile množice tekačev, ki so hiteli po svoje številke. Da pa smo to prizorišče lahko našli, so poskrbele takšne in drugačne označbe.


Ni potrebno posebno poudarjati kdo je bil eden od glavnih sponzorjev.


Z zelo dobro organiziracijo smo dokaj hitro prišli do svojih štartnih števlik in kot se za Nizozemsko spodobi oranžnih majic.



Tudi za (virtualno) zabavo je bilo dobro poskrbljeno. Udeleženci maratona smo se lahko preizkusili v virtualnem teku skozi najbolj znana maratonska mesta sveta.


Za nagrado pa smo vsi sodelujoči dobili spominek.


Polna pričakovanja in zanimivih izkušenj vas pozdravljava iz Amsterdama,
Boris & Jerneja

No comments:

Post a Comment