Friday, October 18, 2013

Lahkih nog naokrog

Po prevzemu štartnih številk sva imela še dovolj časa, da si ogledava mesto. Po mestu sva se večinoma gibala z javnim prometom, saj smo imeli udeleženci maratona popust pri nakupu kart.


Sicer pa je Amsterdam zelo prijazno in urejeno mesto do kolesarjev. V mestu je več možnosti za izposojo koles, priložnost pa sva imela tudi v kampu, vendar sva se vseeno odločila za javni prevoz.

Najprej sva se odpravila v sam center Amsterdama, kjer sva se sprehodila med kanali in uživala v pogledu na zanimivo arhitekturo.




Naslednja turistična točka je bil Museumplein. Tukaj se nahajajo trije večji muzeji: Rijksmuseum, Stedelijk muzej in muzej Van Gogh.



Največ turistov pa se je gnetlo pri znanem znaku "I Amsterdam", kjer smo vsi poskušali ujeti dobro fotografijo. Predvsem poskušali. Kako nama je uspelo, pa presodite sami.




Ker sva bila že malo utrujena, sva se odločila, da greva nazaj v center na kavo, saj si želela ogledati zloglasni Red district v večernih urah. Še prej pa sva se sprehodila skozi Vondelpark. Naj bi bil eden izmed lepših v Amsterdamu. Midva sva navajena zelenih parkov in okolice Berlina, tako da naju ni preveč impresioniral.




Končno sva prispela nazaj v center mesta in začela iskati kavarno. To ni bilo tako lahko, kot si morda predstavljate, saj Coffee Shop v Amsterdam predstavlja lokal, kjer strežejo alkoholne pijače in legalizirane "zelene" izdelke. Z malo vztrajnosti nama je le uspelo priti do kave. Prave kave.


Pozdrav iz Amsterdama,

Jerneja in Boris

No comments:

Post a Comment