Saturday, October 19, 2013

Gurmansterdamska izkušnja

Po ogledu muzejev naju je premagala lakota in odšla sva se razvajati v mesto. Glede na to, da Amsterdam leži 2 metra pod morsko gladino ni presenetljivo, da je amsterdamska specialiteta prav riba. Po mestu je polno mini ribarnic, kjer prodajajo Haring ali po naše slanik. Zato je bila izbira za prvo jed dokaj očitna. Slanik se streže surov in je božanskega okusna, saj se kar topi v ustih. Priporočava za vse slanokusce!




Nizozemska naj bi slovela po zelo okusnih sirih. Da sva lahko to trditev potrdila ali zavrnila, sva se odpravila v sirarno na pokušino sirov. Že takoj ob vstopu naju je prevzel mamljiv vonj izbranih sirov.




Notranjost je zelo urejena in kaj kmalu sva bila na vrsti za pokušino.





Gostitelj je svoje delo opravljal z odliko. Bil je zelo spreten in hiter ter nikogar ni pustil praznih ust.


Za konec pa smo se sprehodili še čez trgovino, kjer so vse sire, ki smo jih poskušali tudi prodajali.





Seveda pa nisva našla zgolj sire v normalnih velikostih, barvah in oblikah, temveč tudi v zelo izvirnih kombinacijah.


Z gotovostjo lahko potrdiva, da Nizozemska slovi po okusnih sirih!

Lep pozdrav iz podmorskega Amsterdama,

Boris & Jerneja

No comments:

Post a Comment