Sunday, October 20, 2013

Uradni zaključek tekaške sezone: 38. TCS Amsterdam Marathon

Napočil je vrhunec najine letošnje tekaške sezone - 38. TCS Amsterdam Marathon. Zaradi predvidene množice tekačev (prijavljenih naj nas bi bilo 42.000) sva se na štartno prizorišče odpravila malo bolj zgodaj. Zato sva si lahko na hitro ogledala olimpijski stadion iz prespektive navijačev.



Nato sva si vzela čas za še zadnje priprave na maraton. Medtem pa se je na stadion začela zgrinjati množica tekačev in navijačev.



Kmalu za tem pa sva se odpravila na štart. Zaradi odlične organizacije tekači nismo imeli težav z razvrščanjem v štartne skupine. Polna adrenalina sva čakala na uradni štart maratona.


Sledil je štartni pok in 42.195 metrov teka. Ob progi so nas neprestano bodrili navijači. Vzdušje je bilo fenomenalno! Na določenih odsekih maratona bi lahko bile stojnice s pijačo malce bolj pogosto. Ampak nič ne de, z najino vztrajnostjo  sva pritekla nazaj na stadion. Tu nas je pričakalo ogromno navijačev, ki so bodrili svoje borce. In občutek, ko pritečeš v takšno atmosfero je res nekaj enkratnega! V tistem trenutku pozabiš na vse bolečine, na vsa odrekanja in postaneš nekaj posebnega! Zato z zadnjimi nekaj 100 metri sploh nisva imela velikih težav. In na koncu solze sreče in zaslužena medalja.



Neprecenljiva izkušnja!

Lep pozdrav iz maratonskega Amsterdama

Boris & Jerneja

No comments:

Post a Comment