Saturday, October 19, 2013

Majhni zakladi odkriti med potepom po mestu

Današnji dan sva si vzela bolj "na izi". Včeraj naju je utrudil jutranji let in celodnevno ogledovanje mesta, ki sva ga raztegnila dolgo v noč. Tako sva sobotno jutro kar prespala, saj sva se mogla dobro spočiti za današnji in še bolj pomembno, jutrišnji podvig. Ko sva zaključila z vsakodnevnem ritualom osebne higiene in prehranjevanja, sva se ponovno odpravila v mesto. Ostalo nama je še veliko oglednih točk, ki jih včeraj nisva uspela obiskati. Prva taka točka je bila na severu mesta - Nemo Science Center.


Nemo je največji znanstveni center na Nizozemskem. Kot je razvidno iz zgornje slike, je v obliki ladje. Midva sva se povzpela na vrh te čudovite zgradbe.


Zgoraj naju je presenil lep razgled in majhne uganke skrite na "palubi". Vendar za naju niso bile pretežke, saj sva rešila prav vsako.






Čas je bil, da se odpraviva naprej. Šla sva skozi center, kjer sva ponovno občudovala kanale, mostičke in znamenite stavbe.



Med potepom je najino pozornost ujela naslednja trgovina:


Oba z velikim navdušenjem spremljava nanizanko "The big bang theory", vendar nikoli nisva razumela, zakaj glavni akterji tako radi zahajajo v trgovino s stripi. Ker sva imela ravno priložnost, da izveva v čemu je fora, sva se odločila, da vstopiva. Trgovinica je polna stripov s super junaki in akcijskih figur zbirateljske vrednosti.




Akcijske figure niso omejene samo na super junake in like iz Zvezdnih stez, saj sva med njimi opazila tudi nekatere najine idole. Poglejte si na slikah, kaj vse sva našla.






Največje odkritje pa so bili:



Zgleda, da bova kar nekaj časa tukaj, tako da se bova kar poslovila.

Lep pozdrav iz Amsterdama,

Jerneja & Boris

No comments:

Post a Comment